Badebuddies: Sådan gør du badetid sjovere!

Badebuddies: Sådan gør du badetid sjovere!

For mange hunde kan tanken om et bad være skræmmende eller stressende, men med den rette tilgang og forberedelse kan du gøre badetid til en positiv og sjov oplevelse for både dig og din hund. Her er nogle tips til at hjælpe med at gøre badetid til en fornøjelig rutine:

 1. Introducer badet gradvist: Hvis din hund er bange for vand eller ikke er vant til at blive badet, er det vigtigt at introducere badet gradvist og positivt. Start med at lade din hund udforske badeværelset og karret uden vand i, og beløn dem med godbidder og ros for at være nysgerrige og rolig.

 2. Brug den rigtige temperatur: Sørg for, at vandet er behageligt varmt, ikke for varmt og ikke for koldt. Test temperaturen med din hånd, før du placerer din hund i badet, og juster om nødvendigt.

 3. Brug hundevenlige produkter: Vælg en mild og skånsom hundeshampoo, der er specielt formuleret til hundens hud og pels. Undgå at bruge menneskelige shampooer, da de kan være for hårde og tørre hundens hud ud. Personligt bruger jeg B&B Neutral Shampoo og balsam til Milo som er en bichon havanais. Det synes jeg fungerer rigtig godt, 

 4. Skab en beroligende atmosfære: Tænd for blide musik eller lav beroligende lyde for at skabe en afslappende atmosfære under badet. Du kan også bruge beroligende duftlys eller essentielle olier for at fremme afslapning og ro. Det kan virke dumt, men for mange hunde kan det virke afstressende! 
  Hvis du har en hund som absolut ikke kan lide at gå i bad, kan du med fordel også bruge en slikkemåtte med sugekop effekt. Så placerer du slikkemåtten på væggen med noget lækkert smurt i, og derefter vasker din hund i mens den har travlt med at slikke den lækre snack af slikkemåtten. 

 5. Beløn med godbidder og ros: Under badetid, ros din hund og beløn dem med lækre godbidder for at opmuntre til positiv adfærd. Dette hjælper med at skabe en positiv forbindelse med badet og styrke tilliden mellem dig og din hund.

 6. Tør dem godt: Efter badet, sørg for at tørre din hund grundigt med et håndklæde eller en hårtørrer på lav varme. Undgå at efterlade dem våde, da det kan føre til hudirritation og ubehag. Milo hader personligt føntørren, og derfor investerede jeg i en børste med varmluft - det bedre køb LÆNGE! Derudover så får han sin bådekåbe på når han er blevet tørret. Nemmere bliver det altså ikke! 

  Børsten med varmluft: https://dogsandfriends.dk/products/borste-m-varm-luft?_pos=1&_psq=b%C3%B8rste+m&_ss=e&_v=1.0

  Badekåbe: https://dogsandfriends.dk/products/badekabe-til-hund?_pos=1&_sid=838d2ee81&_ss=r

Med disse tips og tricks kan du gøre badetid til en sjov og positiv oplevelse for din hund. Husk at være tålmodig og kærlig, og beløn din hund for deres gode opførsel. Med den rette tilgang kan badetid blive en hyggelig rutine, som både du og din hund ser frem til.

Tilbage til blog